Despre noi

POVESTEA 

PRIMULUI  ANIMALUT INSCRIS PE

www.petcip.ro

 

                Lady, o catelusa Cocker Spanish, neastamparata, cu o frumoasa curelusa rosie la gat, o zbugheste pe poarta curtii in exploarearea necunoscutului strazilor Galatiului. A colindat si a adulmecat fiecare colt si tufis, fara sa se uite inapoi. Dupa o vreme, i se facu foame. A vrut sa se intoarca acasa, dar drumul nu a dus-o de unde a plecat….

                A cautat-o Stapana in toate partile, a dat anunt la ziar, pe facebook…..nimic. Lady nu era de gasit. Se pierduse!

Au trecut doua luni si iarna era foarte aproape, si Lady ratacea pe strazi, manca din gunoaie si bea apa din baltoacele murdare.

Intr-o zi de sfarsit de septembrie, lihnita de foame, Lady cauta, intr-un sac de gunoi, orice ar fi putut sa-i astampere stomacul, care se revolta foarte tare. De nicaieri, a aparut o mana cu o bucatica de salam chiar sub boticul ei. A insfacat salamul dand bucuroasa din codita. A ridicat ochii recunoscatoare spre Doamna care ii venise in ajutor si ii linsese mana.

Doamna, impreuna cu baietelul ei, a luat-o pe Lady acasa, a spalat-o, caci era foarte murdara, a hranit-o si a alintat-o. Lady era acum linistita….dar ii era foarte dor de Stapana ei. A gasit in noua casa si companie, o catelusa Shitzu….. cam suspicioasa.

A fost dusa Lady la clinica veterinara, consultata, deparazitata si vaccinata. Numai ca, la o ureche Lady facuse o usoara infectie, pentru care a primit tratament. Spre bucuria Doamnei care o gasise, s-a descoperit ca Lady avea implantat un cip. Avea, deci, un cod numeric personal! Avea o identitate! Bucuria doamnei nu a durat mult, deoarece cip-ul nu o ajuta nicicum sa-i gaseasca stapanii  lui Lady.

Dorul de Stapana era de neinvins si asta se vedea in comportamentul lui Lady.  De mila ei, Doamna a umblat din casa in casa pe strada pe care o gasise, dar nimic….nimeni nu o stia pe Lady. Apoi a luat clinicile veterinare din zona la intrebat ….si in sfarsit, la una din ele, cineva a recunoscut-o pe Lady.

Stapana isi gasise, in sfarsit, cea mai buna prietena, dupa doua luni, pe batrana Lady, caci avea vreo 10 ani. Doamna care o gasise a aflat ca Lady avea un pui: o frumoasa catelusa de un an pe nume Diva.

Dupa un an Diva a facut cinci pui, unul mai frumos ca altul, unul mai neastamparat ca altul, trei fetite si doi baieti. Unul din baieti a fost adoptat de Doamna, caci Stapana nu a uitat de gestul ei.

Il cheama Timy. Acum are 6 luni, o zgarda rosie la gat, e maroniu-auriu si seamana leit cu bunica Lady. Se joaca cu Blaky, catelusa shitzu, cu Bolduta si Bety, doua lupoaice si alte 5 pisicute in curtea casei.

De atunci Doamna nu a mai avut liniste. Nu putea sa creada ca animalutele care se ratacesc sau care sunt furate, nu pot fi gasite, chiar daca au implantat un cip. Ca sunt oameni care isi pierd cei mai buni prieteni, fara sa-i mai gaseasca vreodata. Ca raman rani in sufletul lor si dorul de animalul care da din coada cand te vede nu se stinge….si pace.

Asa a aparut www.petcip.ro o baza de date pentru animalutele dragi noua, tuturor, prieteni pe veci, prietenie pe care o arata mereu, neconditionat, chiar daca mai uitam de ei cateodata.

Timy, care are si el implantat un cip, a fost primul inscris pe www.petcip.ro urmat de mama Diva si bunica Lady.

Daca animalutul tau are implantat un cip  inscrieti-l in baza de date www.petcip.ro si-l vei gasi de fiecare data cand se pierde, fara riscul de al sti flamnd si insetat, in ploaie si frig, fara riscul de a se imbolnavi, fara riscul de a trai cu gandul ca nu ai sa-l mai vezi ……niciodata.

 

AVETI GRIJA DE PRIETENII VOSTRI!

 

INSCRIE-MA SI PE MINE PE www.petcip.ro!

 

 FAC PARTE DIN FAMILIA TA!