Ai gasit un caine sau o pisica?

Ati gasit un caine sau o pisica pierduta?

Iata ce trebuie sa faceti pentru a ajuta ca acest animal sa-si gaseasca cat mai repede stapanul:

  1. Animalul pierdut trebuie verificat daca are date de contact ale stapanului sau detine un microcip de identificare.
  2. Daca gasiti date de contact ale stapanului pe zgarda, medalion sau orice altceva, contactati stapanul.
  3. Daca nu gasiti date de identificare ale stapanului, animalul trebuie sa ajunga la o clinica veterinara pentru a se stabili daca detine un microcip de identificare. Pentru acesta urmati pasi: a. Asigurati-va ca animalul respectiv nu e agresiv. http://www.cainiutilitari.ro/stiri.php? titl=1, http://www.animahelp.ro/combaterea-comportamentului-agresiv-al-cainilor/.... Daca animalul e agresiv si aveti temeri in a va apropia de el, anuntati clinicile veterinare din zona pentru a cere ajutor sau Asociatiile/Fundatiile de specialitate.
  4. Daca animalul nu e agresiv si puteti sa-l duceti Dvs. la o Clinica veterinara si in urma verificarii de catre medicul veterinar, animalul detine un microcip, accesati pagina www.petcip.ro si cautati in rubrica de animale pierdute sau introduceti secventa de cifre a microcipului in fereastra “Cauta un microcip” pe care o gasiti in stanga ecranului de pe pagina principala. Veti putea contacta stapanul daca animalul e inregistrat in baza de date petcip.ro. De asemenea, se poate introduce numarul microcipului direct in motorul de cautare Google si va va duce la pagina animalului de pe petcip.ro., unde gasiti date de contact ale stapanului.
  5. Daca nu-l gasiti in rubrica de animale pierdute si nici dupa cautarea dupa numarul microcipului, sunati la numarul de telefon 0747224142 sau trimiteti un email la adresa contact@petcip.ro. Dati cat mai multe date despre zona in care l-ati gasit, rasa, sex, culoarea parului, talie, si orice elemente distinctive observati si echipa petcip.ro va va ajuta in gasirea stapanului si in a gasi un adapost pana la gasirea stapanului.
  6. Verificati in rubrica de animale pierdute de pe alte site-uri de specialitate, ziare locale, site-uri de socializare. https://www.facebook.com/caini.gasiti.pierduti, http://www.adoptiicaini.ro/ caini/pierdut/, http://www.cainepierdut.ro/, http://anunturi.animalpedia.ro/anunturi-pierderi- caini-17.html, http://www.happydogs.ro/pierdut-caine/index.html, http://www.adoptiipisici.ro/ pisica-pierduta-10/,
  7. Anuntati gasirea animalului pe site-uri de specialitate, socializare, ziare locale, petshopuri din zona gasirii, supermarketuri.
  8. Anuntati postasi, gardieni publici sau alte persoane care prin mesiria lor cunosc localnicii din zona in care ati gasit animalul.
  9. Nu luati un animal gasit in locuinta Dvs. decat dupa ce acesta a fost consultat de un medic veterinar.